KNITTING BY THE SEA

Den gamle Gaard er med i Faaborgs nye Garnfestivalen!

Arbejdende værksteder og Den vandrende strikker lørdag d. 29. april og søndag d. 30. april.

Arbejdende værksteder: f.eks. kartning og spinning og farvning af garn.
I Faaborgs smukke gamle købmandsgaard – “Den gamle gaard” vil der i Den gamle Gaards forskellige små rum være arbejdende værksteder, hvor forskellige gamle håndværk bliver vist. Der vil bl.a. være spindere på rok og håndtene, en udstilling med Lyø broderierne og kvinder, der sidder og broderer i de smukke gamle lokaler. Læs mere her.

FÆLLES BRODERI MED KORSSTING PÅ LÆRRED

På Lyø, syd for Faaborg, blev der broderet fine tekstiler i 1800-tallet. Mange af dem er bevaret i privateje, og nu er der en stor chance for at se nogle af dem på en særudstilling i Den gamle Gaard. Her kan man se smukke korsstingsbroderier og hvide broderier af mange slags, på særke, puder og lagner. Tekstilerne tilhører Sabina Stoltz-Andersen fra Lyø.

Desuden kan man deltage i et fælles broderi med korssting på lærred, også hvis man ikke har broderet før. Der er salg af bogen ”Traditionelle Lyø-Broderier” af Eva Westh, broderikits og brugskunst syet efter de traditionelle Lyø broderier.
Læs mere om emnet på Lyobroderier.dk eller i Facebookgruppen “Lyø Broderier” og kom og sy dit eget Lyø-motiv.

Den vandrende strikker
Kasper Thomsen, der til daglig læser historie og religionsvidenskab på Århus Universitet og arbejder i Den Gamle By i Århus, arbejder med bonde skikke og folketro. Gennem sit studie og arbejde er det spørgsmålene om gamle dages sæder og skikke, som er blevet centrale for Kasper. I sine undersøgelser har Kasper bl.a. set på strikningens praktiske og kulturelle rolle op gennem tiden og om det fattige, hårde og arbejdsomme liv, hvor der ikke var råd til at have ledige hænder, heller ikke når man var på farten! Læs mere her.