Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Knitting by the Sea – garnfestival

april 29 @ 10:00 16:00

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores dejlige sydfynske havne-og handelsby ved foden af Svanninge Bjerge. Vi lover, det bliver en garntastisk oplevelse mellem øhav, by og bløde bakker.

Faaborg har så meget at byde på, -også udenfor sommersæsonen, hvor byen og havnen altid summer af liv, -så fat pindene, sæt sejlet og lad de kreative vinde føre dig mod forårets Faaborg.

(Hånd)arbejdende værksted i Den gamle Gaard (lørdag og søndag).

Arbejdende værksteder i Den Gamle Gaard

Der vil f.eks.. være kartning og spinning og farvning af garn.

I Faaborgs smukke gamle købmandsgaard – “Den gamle Gaard” vil der i gårdens forskellige små rum være arbejdende værksteder, hvor forskellige gamle håndværk bliver vist. Der vil bl.a. være spindere på rok og håndtene, en udstilling med Lyø broderierne og kvinder, der sidder og broderer i de smukke gamle lokaler. Alle vil være go for en snak. Du kan læse mere her.

Åbningstider

Holkegade 1

Lørdag: 10.00 – 16.00

Søndag : 10.00 – 16.00

Du kan deltage med partoutbillet (armbånd)

DEN VANDRENDE STRIKKER

Oplægsholder: Kasper Thomsen, studerende i folketro og strik.

”At strikke er i dag blevet til en hobby, fremfor et håndværk. Det er vigtigt for mig at kunne fremvise, hvordan strik har været et vigtigt håndværk og som var almindeligt at kunne for alle i Danmark.”

Kasper, der til daglig læser historie og religionsvidenskab på Århus Universitet og arbejder i Den Gamle By i Århus, arbejder med bonde skikke og folketro. Gennem sit studie og arbejde er det spørgsmålene om gamle dages sæder og skikke, som er blevet centrale for Kasper.

I sine undersøgelser har Kasper bl.a. set på strikningens praktiske og kulturelle rolle op gennem tiden og om det fattige, hårde og arbejdsomme liv, hvor der ikke var råd til at have ledige hænder, heller ikke når man var på farten!

Vi prøver at vinde et garnnøgle op til gående strikning, og afprøver metoden under kyndig vejledning, hvor vi går langs vandet fra Faaborg Havn til Klinten (ca 2 km via Langelinje) Her venter afternoon tea med udsigt og Kasper afslutter sit foredrag. 

Sted: Den Gamle Gaard,
Holkegade 1, 5600 Faaborg
Dag: Lørdag
Tid:    13.30-17.00

Pris:  325 kr prisen er  inklusive afternoon tea

kr325 Den vandrende strikker

Knitting by the Sea

Se Arrangør hjemmeside

Den gamle Gaard Holkegade 1 5600 Faaborg

Holkegade 1
Faaborg, 5600
+ Google Maps